Forrige måned kunngjorde oppstart Strike av Bitcoin Lightning at det ville samarbeide med verdens betalingsgigant Visa. Nå skal nok en oppstart i samme blodåre, LastBit, som nettopp lanserte appen sin i beta , gjennom det samme Visa Fast Track-programmet.

Dette partnerskapet vil etter hvert gjøre det mulig for brukere å betale for varer priset i amerikanske dollar – men ved bruk av bitcoin ( BTC ). LastBit- grunnlegger Prashanth Balasubramanian sa til CoinDesk at selskapet også vil gi ut en app som fungerer med euro om „noen uker.“

Les mer: Lynstart Zap hentet $ 3,5 millioner for Bitcoin-appen foran Visa Deal

Bruke bitcoin for „daglige“ betalinger

Bitcoin Future sitt endelige mål er å la brukerne gjøre Lyn-betalinger for å betale for omtrent hva som helst. Brukeren henter LastBit-appen, laster inn bitcoin i den, og har øyeblikkelig tilgang til et digitalt debetkort for sending av bitcoin-betalinger. Når brukeren sender en bitcoin-betaling, får leverandøren euro eller dollar på den andre siden.

Bitcoin’s Lightning Network hjelper deg med å gjøre Bitcoin-betalinger raskere og billigere. Noen få butikker her og der godtar Lyn-betalinger, men de er fremdeles ikke så vidt akseptert som vanlige bitcoin-transaksjoner.

Til slutt ønsker LastBit å la bitcoin-brukere gå inn i hvilken som helst butikk og kjøpe et kjøp med bitcoin, uavhengig av om selgeren aksepterer det eller ikke.

“Vi ønsker ganske enkelt å se massene som bruker bitcoin på en daglig basis. For å gjøre dette, har vi konstruert uten tvil den mest sømløse interoperabiliteten mellom bitcoin og fiat på toppen av Lightning Network, som ivaretar både nye og erfarne brukeres behov, sier Balasubramanian til CoinDesk.

Europeisk og USAs ekspansjon
Mot det målet jobber de i både Europa og USA for å åpne for muligheten for å sende bitcoin-betalinger til leverandører.

Oppstartet av Litecoin- skaper Charlie Lee, krypto-utveksling Binance og databaseskaper MongoDB, blant andre, skar opp tennene i University of California, Berkeleys akselerasjonsprogram.

Nå, som et „lite selskap uten millioner i banken,“ har LastBit funnet at Visas Fast Track-program passet bra, sa Balasubramanian.

Dette visakortet gir Bitcoin-belønninger på brukt dollar

„Visa FastTrack-programmet så ut til å løse disse problemene for oss å komme raskere på markedet, og det var grunnen til at vi søkte programmet deres til tross for at de var under ‚minimumskravet til finansiering‘ på 1 million dollar,“ sa Balasubramanian.

Mens LastBit jobber med Visa for amerikanske betalinger, har den allerede godkjent å komme i gang fra EU fra MasterCard. Det er fokuset for nå, med håp om å bevise at produktet fungerer.

„Med et solid produkt, partnerskap og bemerkelsesverdige investorer […] bak oss, kommer vi til å rulle ut vårt interoperable betalingslag for Bitcoin, Lightning og EUR i EU for å bevise at dette faktisk fungerer og at et lite selskap uten millioner kan trekke av et komplekst betalingsprodukt for å presse på for adoptering av Bitcoin, ”sa Balasubramanian.