Gold bug en crypto criticus Peter Schiff heeft cryptocurrency asset manager Grayscale Investments geslagen voor zijn ³“drop gold³“ advertentiecampagne, als het bedrijf van plan om een andere campagne reclame bitcoin lopen.

Op Twitter beweerde Schiff dat sinds Grayscale Investments zijn oorspronkelijke advertentiecampagne voerde en investeerders vertelde dat ze „goud moesten laten vallen“ en in plaats daarvan moesten investeren in bitcoin – wat door sommigen wordt gezien als goud 2,0 – de prijs van het edelmetaal steeg met 60%, terwijl de prijs van BTC met 16% daalde.

Barry Silbert, de CEO van de Digital Currency Group, waarvan Grayscale Investments een dochteronderneming is, reageerde op Schiff op de sociale media en corrigeerde zijn wiskunde toen de tv-reclame begon met een bitcoin van $5.300, en is nu bijna $12.000 waard.

Silbert stelde verder dat het vergelijken van de prestaties van goud in bitcoin „over letterlijk elk tijdsbestek“ BTC zou zien overtreffen het edelmetaal „in alle gevallen“. Schiff antwoordde met het argument dat de prijs van Bitcoin Up Silbert de prijs van de cryptocurrency was toen deze begon te stijgen en dat „zeer weinig investeerders n kochten voor die prijs.

In plaats daarvan vertelde de gouden bug de Silbert aan de prestaties van Grayscale’s Bitcoin Trust Fund (GBTC) en voegde eraan toe dat hij zou wedden dat de meeste beleggers die in GBTC investeerden als gevolg van de TV-reclame geld verliezen.

Uit gegevens van Yahoo! Finance blijkt dat, terwijl het goud sinds begin mei 2019 met bijna 60% is gestegen, de prijs van Bitcoin zelf tot op heden meer dan 100% is gestegen. De GBTC van Grayscale daarentegen steeg met 79%. Het is de moeite waard om op te merken dat tegen juli de prijs van bitcoin was gestegen tot $12.000, wat zou betekenen dat investeerders alleen maar zouden kunnen breken, zelfs als ze toen kochten. GBTC investeerders zouden nog steeds in het rood staan.

De Investeringen van de Grijsschaal als gemelde CryptoGlobe, heeft verslaginstroom over de laatste twee kwarten gezien, toevoegend in $503.7 miljoen in het eerste trimester van dit jaar, en $905.8 miljoen in het tweede trimester. In de eerste helft van dit jaar, hief de firma $1.5 miljard op dankzij de groeiende vraag.

Het edelmetaal overtrof voor het eerst dit jaar de $2.000, omdat de ultralage rentestand en de hoop op meer overheidsstimulansen om de economie te beschermen beleggers op het edelmetaal hebben zien wedden. Bitcoin daarentegen brak vorige maand door de $10.000 en heeft de $12.000 getest.